امروزه ما با پیشرفت تکنولوژی هم آسوده تر شدیم و هم از سوی دیگر مشغولیاتمان بیشتر شده است. روند زندگی تغییر کرده است. بدون این که ما حواسمان باشد تکنولوژی با پیشرفت مداوم سبک زندگی ما را تغییر داد. و ما اکنون در منجلاب یک زندگی تکنولوژی زده گیر افتاده ایم.
تکنولوژی، یک واژه بیگانه که در سال های اخیر به وجود آمد و رشد کرده است. ریشه بشریت به هزاران سال می رسد و ما انسان ها از زمانی که زندگی کردن را آغاز کردیم، یک سبک زندگی یکنواخت و منظم را دنبال می کردیم. پیشرفت فرهنگ و تمدن به آرامی صورت می گرفت و حتی در برخی از برهه های تاریخی (قرون وسطی) پسرفت نیز کردیم. با این همه روند زندگی ها دستخوش تغییرات عدیده ای نبود.
اما تکنولوژی در قرن جدید، به یکباره زندگی بشریت که قرار بود هزاران سال طول بکشد تا به آرامی پیشرفت کند، دستخوش تغییر شد و راه صد ساله را یک شبه طی کرد. اولین جرقه را انقلاب صعتی در قرن هجدهم میلادی آغاز کرد تا متخصصان به فکر دیگری بیوفتند. در نهایت تکنولوژی با تمام کم و کاستی در قرن بیستم به اجرا در آمد.
مقالاتی که شاید بپسندید:
اگر از محدوده امن خود خارج شوید چه اتفاقی می افتد؟
۱۱ علامت که نشان می دهد شما برده دنیای مدرن هستید.
تاثیر آلودگی هوا بر سلامت چگونه است؟
اما تکنولوژی به یکباره چنان تغییری در زندگی ها به وجود آورد و با سرعت شگرفی رو به جلو می رود که همچنان برای برخی از افراد پذیرش زندگی جدید، دشوار می باشد. تکنولوژی امروزه بخش اجتناب ناپذیر زندگی ماست؛ مخصوصا زمانی که اینترنت وارد دنیای ما شد. به لطف تکنولوژِی، دیگر ارتباط با عزیزان و خانواده یا دوستان دور، چندان سخت نیست.
سفرها آسان تر، ارتباطات سریع تر، تعامل و رشد زندگی بهتر و همگی اینها به لطف پیشرفت تکنولوژی می باشد. ساده ترین کارها را در نظر بگیرید؛ مانند ظرف شستن. تا همین چهل سال پیش ظرف شستن باید بیرون از خانه و با شکستن یخ های حوض صورت می گرفت که بسیار برای مادر یا زنان خانواده کار دشواری بود. اما امروزه یک دکمه می زنید و تمام! ظرف های شما به خودی خود شسته خواهند شد.
کارهایی که در زمان های قدیم چندین ساعت یا روز طول می کشیدند تا انجام شوند، امروزه در چند ثانیه یا دقیقه انجام می شود. سطح کیفیت ما به خاطر تکنولوژی بسیار بالاتر رفته و بیماری ها کمتر و بهداشت بسیار بیشتر شده است.
تاثیر تکنولوژی در زندگی
- سهولت زندگی
بسیاری از کارهای ما مانند بخش کشاورزی، بخش مهندسی – عمرانی، بخش پزشکی، حمل و نقل، ارتباطات و … از رشد بسیار بالایی برخوردار بوده و فرصت های شغلی و تنوع شغلی بسیاری ایجاد شده است. تکنولوژی حتی پا فراتر گذاشته و به سبب تحقیقات در خصوص سلول های بنیادی یا فرازمینی ها شده است.
اگر تکنولوژی نبود، قاعدتا ما قادر به راندن چندین کار در یک روز نبودیم. حتی غذایی که در روز می خوریم، همگی با کمک فناوری و تکنولوژی ساخته می شود. اگر شما می توانید در هر فصلی موز بخورید، این قابلیت در چهل سال پیش کاملا برای مناطقی که آب و هوای استوایی نداشتند، قفل بود. حتی بشر با استفاده از تکنولوژی موفق به ساخت ساختمان هایی شده که در مقابل زلزله بسیار مقاوم هستند و برخی از بلایای طبیعی نجات پیدا می کنند.
- کسب و کار
تکنولوژی کسب و کارهای بسیاری را رونق داده که شمارش آنها، چندین روز زمان می برد. تکنولوژی به سازمان ها قدرت می دهند تا توانایی های خود را گسترش دهند و نیروهای انسانی برای توانایی های جدید استخدام کنند. ماشین آلات، نرم افزار ها و … همگی تولید تکنولوژی هستند که فرآیند تولید کالا ها را بسیار آسان تر و سریع تر می کنند.
- ارتباطات
یکی از عجیب ترین موردی که در سال های اخیر تغییر یافته، پیشرفت چشمگیر ارتباطات می باشد. چه کسی فکر می کرد روزی سیستم هایی تولید شوند که پیام شما را در یک ثانیه انتقال دهند؟ یا شما بتوانید از خاورمیانه با آن سر دنیا (مثلا کانادا) تماس صوتی و تصویری داشته باشید؟ به مدت یک قرن، تنها وسیله ارتباطی تنها تلفن ها بود که آنهم همه خانواده ها نداشتند. نسل تلفن های هوشمند از سال 2006 به بعد، به طور کلی ساختار ارتباطات را کاملا تغییر دادند.
- آموزش
تکنولوژی و فناوری، امکان آموختن هر مهارت و دانشی را که طلب کنید، به شما می دهد. پس از شکل گیری یک اپیدمی بزرگ در سال 2020، آموزش های آنلاین بسیار موردتوجه قرار گرفتند و بیش از پیش بر روی آنها مطالعات انجام می شود.
استفاده از کامپیوترها و اینترنت، روند آموزشی را بسیار جذاب تر از قبل می کند. کامپیوترها به وسیله اینترنت، اطلاعات بسیار جذاب تری برای آموزش می توانند ارائه بدهند و از راه حل های آسان تر استفاده می کنند. سخنرانی ها و آموزش ها به صورت سی دی یا فایل های دانلود در دسترس همگان می باشد. حتی دانش آموز می تواند کلاس های درسی خود را ضبط کند و چندین بار تماشا کند.
- بازی های ویدیویی
یکی دیگر از انقلاباتی که تکنولوژِی در زندگی ما ایجاد کرد، به وجود آوردن بازی های ویدیویی یا صنعت گیمینگ بوده که بسیاری از نوجوانان و جوانان را به سمت خود کشانده است. سالانه، هزاران بازی های اندرویدی و گیمینگ در دنیا ارائه می شوند که برخی مخاطبان مختص به خود را دارند. البته بازی های ویدیویی می تواند کاملا اعتیاد آور باشد و به یکی از معضل های خانواده ها نیز تبدیل شده است.
- سرگرمی
بخش دیگری از پیشرفت تکنولوژی، سرگرمی های متفاوتی ست که دنیای تکنولوژِی برای ما به وجود آورده است. چندین پلتفرم های مختلف اختراع شدند تا ویدیو های طنز، آموزشی، علمی و … یا پست ها و عکس های علمی و تاریخی و … در اختیار انسان ها قرار دهند. حتی امروزه دیگر نیازی به سینما رفتن ندارید و به راحتی می توانید با دانلود فیلم ها، به تماشای آن در دستگاه خود بپردازید. حتی صنعت موسیقی از این لحاظ دگرگون شده و بسیاری از آهنگسازان با کمک دستگاه های مخصوص، موسیقی های متفاوتی را درست می کنند.
- پزشکی
پزشکی یکی از مهم ترین صنعت هایی ست که کاملا دستخوش تکنولوژی شده است. بسیاری از دستگاه های آزمایشگاه، لیزر درمانی، شیمی درمانی، سی تی اسکن و … حاصل پیشرفت تکنولوژی در عرصه پزشکی می باشد. بسیاری از بیماری ها با کمک دستگاه ها از بین رفته اند و امید است که دیگر بیماری های خطرناک مانند انواع سرطان ها، با پیشرفت تکنولوژی و ساخت دستگاه های پیشرفته، کاملا ریشه کن شوند.
مقالاتی که شاید بپسندید:
۴ اشتباهی که اکثر مردم بعد از ۳۰ سالگی مرتکب می شوند
نحوه پیدایش بیماری های مدرن : چگونه بیماری های جدید رخ می دهند؟
چرا غرابالگری سرطان مهم است: انواع روش های غربالگری سرطان
اهمیت تغییر سبک زندگی با پیشرفت تکنولوژی
شاید با پیشرفت تکنولوژی همه چیز به گونه ای آسان تر شده است. اما مشکلات هیچ گاه از بین نمی روند بلکه از نوعی به نوع دیگر و از شکلی به شکل دیگر تغییر می کنند. تصور کنید روزی برق نباشد، آیا می توانید حجم مشکلات را تصور کنید؟ آیا بیماری های جدید را نمی بینید؟ گرمایش زمین چطور؟ آسیب به محیط زیست بیشتر نشده است؟
این ها همه نشان از تغییر نوع مشکل ها دارد. حال سوال مهم اینجاست که ما انسان ها چقدر با تغییر تکنولوژی، سبک زندگی خود را تغییر داده ایم. آیا حالا که کارهای عملی روند زندگی روزمره مانند قبل سخت و طاقت فرسا و زیاد نیست، ما سطح فعالیت خودمان را برای حفظ سلامت بالا نگه داشته ایم؟
در گذشته در زندگی روزمره سطح فعالیت جسمانی بالا بود. پس واژه ورزش خیلی کارایی بالایی مگر به عنوان ورزش حرفه ای نداشت. اما الان که فعالیت های رویتن زندگی مانند قبل نیست، ورزش کردن اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. این اهمیت کاملا به حق است. همان طور که مسواک زدن برای حفظ دندان ها ضروری است. همان قدر که خوردن غذای سالم مهم است. به همان اندازه ورزش نیز ضروری و حیاتی است.
این روزها ورزش دیگر یک تفریح و سرگرمی نیست، بلکه یه فعالیت ضروری زندگی روزمره است.
تغییر نکردیم، چه شد؟
قبلا که غذاها سالم تر و با کیفیت بهتر بودند. متابولیسم و سوخت و ساز بدن ها برای سوزاندن کالری های اضافه بیشتر بود. امواج رادیویی و مغناطیسی کمتر بود. آلودگی هوا واژه ای بیگانه بود. ما نیاز به تغییر آنچنان نداشتیم. اما حالا که هر روز پیشرفت تکنولوژی علاوه بر ویژگی های مثبت، اثرات منفی خود را بر سر بشریت آوار می کند؛ آیا باز هم نیاز به تغییر نداریم؟
متاسفانه بی توجهی به تغییر سبک زندگی باعث مشکلات فراوانی مانند انواع بیماری های جدید یعنی سرطان و لوپوس و ایدز و … می شود. چاقی، فشارخون، دیابت که شاید در هر خانواده ای یک نفر مبتلاست. بیماری های کلیه و نازایی، انواع افسردگی ها و اختلالات اضطرابی ، همه و همه ناشی از همین تغییر نکردن ما است. اگر در محیط زندگی ما تغییری ایجاد می شود، تغییر سبک زندگی به سمت حفظ سلامت فردی و اجتماعی ضروری و واجب است.
راه حل چیست؟
سطح فعالیت روزانه خود را در سطح متوسط به بالا نگهداریم.
کیفیت غذا از ظاهر آن مهم تر است. همان قضیه ی زیبایی مهم نیست و اخلاق مهم است. امروزه کودهای استفاده شده برای میوه و سبزیجات، باعث کاهش کیفیت آن ها شده است. مواد غذایی صنعتی با مواد نگهدارنده و رنگ دهنده های شیمیایی که خواص ویتامینه و مواد معدنی محصول طبیعی را مانند قبل ندارند.
آلودگی هوا و مشکلات آلرژی و تنفسی و آسم از مهم ترین مشکلات کشورهای صنعتی است. استفاده بی رویه از ماشین های شخصی و زندگی در کنار کارخانجات صنعتی که دودهای تصفیه نشده را وارد هوا می کنند، این مشکلات را بیشتر هم می کند.
هر چند سن امید به زندگی بیشتر شده است، اما هنوز افرد بسیاری وقتی در آستانه 50 سالگی هستند، همه چیز را برای خود دیر می دانند. این موضوع باعث می شود تمایل کمتری به یادگیری مهارت های جدید داشته باشند. تمایل به فعالیت ها و ارتباطات اجتماعی نیز کمتر می شود. در نتیجه آمار افراد مبتلا به آلزایمر و زوال عقل بیشتر می شود. پس خواندن کتاب و یادگیری مهارت جدید حتی وقتی در آستانه 90 سالگی هستید به شما کمک می کند، در هر سنی سطح کیفی زندگی خود را بالا ببرید.
هر بار در این دنیای با دگرگونی های لحظه ای، اگر تغییری مشاهده کردید، ابتدا از خود بپرسید شما باید در راستای این تکنولوژی جدید، چه تغییری کنید؟!
پینگ بک: هشدار: آلودگی هوا خطر آلزایمر را افزایش می دهد - zivishen
پینگ بک: بهترین جنس لباس برای کودک کدام است: راهنمای انتخاب لباس کودک - zivishen