تاریخ امروز :15 فروردین 1404

چرا اهمیت سلامت مادر برای خانواده در اولویت است؟

اهمیت سلامت مادر

اهمیت سلامت مادر تنها مختص به دوران نوزادی و شیردهی نیست، بلکه سلامت مادر از دوران بارداری و چه بسا از دوران تاهل، اهمیت دارد. مادر باید همیشه سلامت بدن خود را چک کند و آزمایش های لازم را انجام دهد. اما مهم تر از سلامت جسمی، سلامت روحی مادر مهم ترین بخش سلامت اوست.

مادر، رکن و کانون اصلی در زندگی های به شمار می آید؛ نبود مادر، می تواند به ریشه خانواده آسیب و صدمات جبران ناپذیری وارد کند. پایه و اساس خانواده از سلامت مادر سبب می شود. یک مادر سالم، می تواند نقش موثری در به وجود آوردن یک خانواده سالم و شاد داشته باشد.

مهم است محیطی برای مادران پدید آورده شود که عاری از هرگونه استرس، نگرانی، عصبانیت و غم باشد. اگر مادر احساس می کند که با وجود کامل بودن همه چیز، باز احساس پوچی می کند، سریعا به یک روانشناس مراجعه کند. البته بسیاری از همسران می توانند در سلامت زنان خود، بسیار تاثیر داشته باشند.

مقالاتی که شاید بپسندید:
اهمیت اتصال طب سنتی و طب مدرن
تاثیر آلودگی هوا بر سلامت چگونه است؟
چرا غرابالگری سرطان مهم است: انواع روش های غربالگری سرطان

 

دوستان، پدر، والدین و خواهران یا برادران هر کدام به نوعی می توانند در روحیه و سلامت روان مادر تاثیر مثبت یا منفی داشته باشند. زمانی که مادر در شرایطی قرار بگیرد که از لحاظ سلامت روانی مشکلی نداشته باشد، کودک او مسلما در یک محیط کاملا سالم و با آرامش تربیت خواهد شد. البته برخی از کودکان به دلیل داشتن بیش فعالی، ممکن است به طور کلی با اثرات منفی آن بار بیایند.

اهمیت سلامت مادر در خانواده

 

 اثرات منفی استرس و ناراحتی چه تاثیری بر مادر خواهد داشت؟

چه در دوران بارداری و چه در دوران شیردهی، استرس و اضطراب می تواند به طور کلی روحیه مادر را خدشه دار کند. تاثیرات منفی می تواند به وضوح بر روی کودک اعمال شود؛ مانند پرخاشگری، ترس بیش از حد، خودزنی و …

همچنین مادر باید در تربیت کودک خود صبور باشد. مسلما قضاوت کردن و تهدیدکردن، کودک شما را سرخورده خواهد کرد و اگر همیشه با همسر خود دعوا کنید، کودکی پرخاشگر یا استرسی خواهید داشت که نشانه های استرس را می توان در شب ادراری های مکرر یافت.

تعامل و گفتگو مادر با کودک بسیار اهمیت دارد. مادر باید کودک را به گونه ای تربیت کند که بتوانند به وسیله حرف زدن با یکدیگر در تعامل باشند و بتوانند افکار خود را به اشتراک بگذارند. زمانی که کودک احساس کند می تواند نگرانی ها و اشتباهات خود را با مادر خود در میان بگذارد، ناخواگاه پرخاشگری او کاهش می یابد و آرامش پیدا می کند.

سلامت روان مادر چقدر می تواند بر جسم کودک تاثیر داشته باشد؟

مشخصا هر چقدر کودک خشم و استرس مادر را تجربه کند، خطر ابتلا به بیماری های کلیوی، کبدی، قلبی – عروقی و سیستم ایمنی بدن ضعیف، در بدن وی کمتر خواهد بود. در دوران بارداری، استرس بیش از حد می تواند سبب نارسایی قلبی و عروقی در جنین شود.
در سنین کودکی، رفتارهای پرخاشگرانه و یا بیش فعالی ها در چنین کودکانی مشاهده می گردد که تمرکز کودک را در هنگام مدرسه به شدت پایین آورده و برای وی بیماری هایی نظیر سندرم خوانش پریشی به وجود می آورد.

سلامت روان مادر در خانواده
اهمیت سلامت مادر و جامعه

در صورتی که مادر از سلامت روان و جسمی نرمالی برخوردار باشد، کانون و فضای خانواده صمیمانه خواهد بود. در چنین شرایطی، کودکان درست تر می توانند فکر کند و تصمیم بگیرند. مادر می تواند آموزه های خود را در یک تربیت سالم به کودک خود منتقل کند؛ زیرا کودکان از هیچ منبعی به اندازه مادر آموزش نخواهند دید.

مادری که از سلامت روحی و روانی برخوردار است، ناخودآگاه آرامش ذاتی به کودک خود تزریق می کند و برای خانواده و جامعه احترام و مسئولیت پذیر خواهد بود. اعتماد به نفس و عزت نفس چنین مادری، بالا و می تواند در زمان های حساس به خوبی از خود دفاع کند. فرزند از این طریق، می آموزد که بدون پرخاش و خشونت مسائل خود را حل کند و با آرامش با مشکلات برخورد کند.
زمانی که حضور فرزندان با عزت نفس و شعور بالا در جامعه افزایش یابد، ناخودآگاه جامعه ای آرام و به دور از خشونت و جرایم می یابیم. فرهنگ خوب و سبک زندگی سالم در میان مردمان گسترش می یابد و از طرفی، درک و شعور افراد جامعه نسبت به یکدیگر افزایش می یابد.

مقالاتی که شاید بپسندید:
۱۰ گام برای ترویج نگرش ذهنی مثبت در زندگی
چگونه با ورزش احساس خشم و عصبانیت را کنترل کنیم؟
نقش رویاپردازی ناسازگار در سلامت روان چیست؟
نقش مادران در سلامت روان کودکان

در هفت سال اول زندگی کودکان، مادران مهم ترین نقش را ایفا می کنند. کودکان از والدین خود مخصوص از مادران خود، بسیار الگو می گیرند و همین موضوع می تواند سبب شکل گیری برخی از عادت های درست یا غلط گردد. بنابراین به نکات زیر دقت کنید:

1. مادر باید رابطه ای مادر و فرزندی با کودک خود داشته باشد؛ یعنی کاملا از نیازهای فرزند خود آگاه بوده و شناخت کافی از کودک خود داشته باشد.

2. مادر نباید با کودک خود خیلی سرد برخورد کند، اما نباید به گونه ای صمیمی شود که کودک از احترام مادر خودش را نگه نداشته باشد. صمیمیت باید در حدی باشد که کودک بتواند رازها و افکار خود را بدون ترس از قضاوت شدن با والد خود در میان بگذارد.

3. والدین نباید در منظر کودک همیشه مخالفت کنند و اختلاف داشته باشند؛ مخصوصا زمانی که مسئله موردنظر مستقیما با مشکلات کودک در ارتباط باشد. سعی کنید با همسر خود یک نقطه نظر را دنبال کنید تا کودکتان دچار سردرگمی در تفکر یا تصمیم گیری نداشته باشد.

4. والدین باید برخی از فرهنگ های درست را در خانه اجرا کنند و به آن پایبند باشند تا کودک آموزش ببیند و در ذات وی نهادینه شود.

5. اعتماد به والد بسیار مهم است؛ کودک باید به والدین خود مخصوصا مادر، اعتماد کافی داشته باشد تا بتواند مشکلات و مسائل خود را با مادرش در میان بگذارد.

6. محیط خانه نباید به گونه ای باشد که کودک احساس کند در یک محل کار یا خوابگاه در حال رشد است، بلکه والدین باید با یکدیگر در خانه به خوبی تعامل داشته باشند تا کودک دچار سرخوردگی نشود.

7. اعتماد به نفس و عزت نفس بسیار در تربیت کودک نقش دارد؛ مادری که از عزت نفس کافی برخوردار نیست به وضوح این رفتار را به کودکش انتقال خواهد داد.

 

اگر به عنوان مادر خانواده به سلامت خود اهمیت نمی دهید، باید بدانید غفلت شما تنها گریبان خودتان را نخواهد گرفت بلکه کانون خانواده شما را هم به خطر می اندازد. اگر این مطلب را تا اینجا خوانده اید می توان امیدوار بود که برای شما هم اهمیت دارد. می توانید با کلیک روی این لینک  یک شروع پرقدرت به سمت سلامت جسم و روان، داشته باشید.

اشتراک گذاری

1 یک پینگ

  1. پینگ بک: اهمیت اتصال طب سنتی و طب مدرن - zivishen

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *