تاریخ امروز :15 فروردین 1404

چگونه مهارت های خودتنظیمی را توسعه دهیم؟

مهارت های خودتنظیمی می تواند به شما کمک کند احساسات خود را کنترل کنید. و هنگامی که احساسات بالایی را تجربه می کنید، واضح تر فکر و عمل کنید.

در ادامه ی مقاله نکاتی گفته شده است تا مهارت های خود تنظیمی خود را توسعه دهید.

خودتنظیمی چیست؟

خودتنظیمی نوعی خودکنترلی برای کنترل احساسات و رفتار شماست. دو شکل اصلی خودتنظیمی عبارتند از خود تنظیمی رفتاری و عاطفی.

خودتنظیمی رفتاری، نیاز به نظم و انضباط شخصی دارد تا در زمانی که احساسات زیاد است عمل کند. در حالی که راهبردهای خودتنظیمی عاطفی، شامل متعادل کردن احساسات منفی از طریق فعالیت فعالانه و مثبت است.

به عنوان مثال، وقتی ضربان قلب شما افزایش می یابد و احساسات شدیدی را تجربه می کنید، ممکن است برای منظم کردن ذهن و کنترل حال درونی خود به محیط بیرون بروید و مدتی ر ا پیاده روی کنید

یادگیری خودتنظیمی بخش مهمی از رشد دوران کودکی است. اما بزرگسالان می توانند برای ارتقای سلامت روان خود، خود تنظیمی را تمرین کنند.

توسعه خودتنظیمی می تواند توانایی های حل مسئله و هوش هیجانی را بهبود بخشد؛ و آن را به ابزاری ارزشمند برای زندگی روزمره تبدیل کند.

شاید مقالات زیر را بپسندید: 

خود تنظیمی چیست: چگونه خودتنظیمی کودکان را تقویت کنیم 

چگونه به خود افتخار کنیم: ۷ راه برای ارزش گذاشتن به خودتان  

۱۰ گام برای ترویج نگرش ذهنی مثبت در زندگی 

 

خود تنظیمی یا خودتنظیمی در کودکان و نوزادان و نوپا

توسعه مهارت های خودتنظیمی

خود تنظیمی بخش مهمی از رشد هر کودکی است. در زیر چند روش برای راهنمایی والدین، و هرکسی که به نوعی مراقب کودک است، برای آشنایی با خود تنظیمی آورده شده است:

  • نوزادان: والدین و پرستاران کودک می توانند با کاهش محرک ها هنگام ناراحتی نوزاد، رشد عاطفی را به او آموزش دهند.  شاید والدین برای کاهش ناراحتی نوزاد، مثلا نورها را کم کنند یا وسایلی که باعث آرام شدن کودک می شود، مانند پستانک یا حیوانات عروسکی، برای تشویق به خودآرامی در اختیار کودک بگذارند.

 

  • کودکان نوپا: کودکان اغلب در اوایل دوران کودکی هنگامی که ناراحت می شوند، سریع عصبانی می شوند.  والدین می توانند به کودکان خردسال کمک کنند تا با اصلاح انتظارات خود، خودتنظیمی خود را بهبود ببخشد.  خودتنظیمی کودک زمانی ایجاد می شود که والدین ساختارهای تعریف شده و رفتارهای قابل پیش بینی داشته باشند.

 

  • کودکان در سن مدرسه: خودتنظیمی به کودکان بزرگتر انتظارات روشنی از علل و عوارض رفتار می دهد.  به عنوان مثال، والدین ممکن است اسباب بازی هایی را برای پاداش رفتار خوب به کودک بدهند. اگر کودکی اسباب‌بازی دوستش را می‌خواهد، باید یاد بگیرد که به جای به زور گرفتن و یا دزدی کردن ، باید از دوستش درخواست کند تا با اسباب بازی او بازی کند.

 

  • نوجوانان: در نوجوانی، خودتنظیمی پیچیده‌تر می‌شود. نوجوانان باید مهارت های اجتماعی را تمرین کنند تا با دیگران رفتار مناسبی داشته باشند. داشتن الگوهای قوی به شکل گیری عزت نفس و شکل گیری عادات سالم نیز کمک می کند .

 

اهمیت خودتنظیمی

خود تنظیمی برای انسان ها حیاتی است. و باعث افزایش کیفیت ارتباط افراد می شود. برخی از مزایای تمرین خود تنظیمی عبارتند از:

  • طرز فکر مثبت: همه فراز و نشیب ها را پشت سر می گذارید.  مهارت های خودتنظیمی به شما کمک می کند تا افکار منفی را به افکار شادتر تبدیل کنید. دانستن نحوه مبارزه با اضطراب یا افسردگی از طریق فعالیت‌های ترجیحی (مانند ورزش، تماس تلفنی با عزیزان، آشپزی و سایر فعالیت‌ها) به شما قدرت می‌دهد تا با احساسات منفی خود به طور مثبت برخورد کنید.

 

  • مدیریت خوب خشم: مهارت های تنظیم هیجان به شما کمک می کند تکانه ها را کنترل کنید. نفس های عمیق یا پیاده روی به شما کمک می کند تا شرایط دشوار را بهتر پیش بینی کنید یا به آن درست پاسخ دهید.

 

  • بهبود تعریف تان از هدف: خودتنظیمی شکلی از ذهن آگاهی است که تعیین هدف و برنامه ریزی برای دستیابی به آن ها ضروری است را آسان تر می کند.

 

  • مهارت‌های اجتماعی قوی: خودتنظیمی باعث ارتقای خودآگاهی می‌شود، که می‌تواند به شما کمک کند تا در موقعیت‌های اجتماعی روان‌تر حرکت کنید و به انرژی اطرافتان پاسخ دهید.

 

شاید مقالات زیر را بپسندید: 

۴ اشتباهی که اکثر مردم بعد از ۳۰ سالگی مرتکب می شوند  

چگونه بر کمال گرایی غلبه کنیم؟   

چگونه با ورزش احساس خشم و عصبانیت را کنترل کنیم؟

 

فقدان خودتنظیمی

برای رسیدن به خود تنظیمی مسلما چالش هایی پیش روی افراد خواهد بود. خستگی، بیماری و سایر مسائل بهداشتی می تواند مانع از تمرین خود تنظیمی شود.

اگر شغل شما بیش از حد سخت است یا دائما استرس دارید، ممکن است فکر کردن و تنظیم احساسات خودتان هم چالش برانگیزتر باشد. خودتنظیمی شبیه خودمراقبتی است و اولویت داشتن سلامت روان برای حفظ خودتنظیمی ضروری است.

احاطه کردن خود با افراد منفی یا کسانی که عادات بدی دارند، باعث می شود از خودتنظیمی دور شوید و به سمت احساسات و رفتارهای ناپایدار گرایش پیدا کنید. از سوی دیگر، روابط سالم از خود تنظیمی حمایت می کند. بودن در کنار کسانی که حضورشان عاملی است تا خوبی های شما بیشتر دیده شود و به سلامتی شما اهمیت می دهند، باعث می شود شما تلاش کنید تا بهترین نسخه از خودتان باشید.

 

چگونه خودتنظیمی را تمرین کنیم

چند راه برای ایجاد و تمرین خودتنظیمی سالم در بزرگسالی وجود دارد. نکات زیر را امتحان کنید:

  • به طور منظم ورزش کنید. پیاده روی کنید، یوگا انجام دهید، یا فعالیت های بدنی دیگر را برای پاکسازی ذهن و کاهش استرس انجام دهید .

 

  • روابط سالم ایجاد کنید. با احاطه کردن خود با افراد مثبت اندیش که به شما نیز علاقه دارند، به خودتان لطف بزرگی کنید.

 

  • یک دفتر خاطرات داشته باشید. نوشتن احساسات می تواند راهی سالم برای بیان آن باشد. اگر احساساتی دارید که نمی توانید آن را به وضوح بیان کنید، سعی کنید یک دفترچه یادداشت برای ثبت احساسات و تجربیات روزانه ی خود داشته باشید.

 

  • آسیب پذیر بودن را تمرین کنید. باز بودن و صادق بودن با خود، و آسیب پذیر بودن در مقابل دیگران، می تواند باعث شود که خودتان را بیشتر بپذیرید.

 

  • به یک درمانگر مراجعه کنید. صحبت با یک متخصص سلامت روان می تواند به شما کمک کند تا با روش های خاصی خودتنظیمی را تمرین کنید  و راه هایی برای نحوه استفاده از این مهارت بیاموزید.

 

  • مشکلات خود را بیان کنید. حل تعارض را تمرین کنید. اگر مشکلی در مورد نحوه مدیریت یک همکار، خویشاوند، شریک یا دوست دارید، کمی بعد آن را با آن ها در میان بگذارید تا به جای اینکه عصبانی شوید، مشکل پیش آمده را حل کنید.

3 یک پینگ

  1. پینگ بک: خود تنظیمی چیست: چگونه خودتنظیمی کودکان را تقویت کنیم - zivishen

  2. پینگ بک: درماندگی آموخته شده: چگونه بر درماندگی آموخته شده غلبه کنیم - zivishen

  3. پینگ بک: بهترین جنس لباس برای کودک کدام است: راهنمای انتخاب لباس کودک - zivishen

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *